Započela manifestacija "Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik"

Na Starom gradu iz 1333.godine ispod planine Majevice, otvorena je tradicionalna manifestacija "Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik" (OGUS).
19.08.2018 u 07:43
OGUS

Svečanoj ceremoniji prisustvovalo je nekoliko stotina zvanica među kojima je bio i premijer u Vladi Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, naglasivši da je ovo jedna od najvećih kulturnih manifestacija u Tuzlanskom kantonu koja se obilježava više od 40 godina, tačnije od 1977.godine.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović. 

– Sretan sam što u prelijepom ambijentu srednjovjekovne tvrđave po 42. put imamo svečano otvaranje jedne od najljepših kulturnih manifestacija u BiH. Malo je manifestacija koje ukazuju na kulturni i historijski identitet države i naroda, a mi u Srebreniku imamo kadrovske i druge potencijale za organiziranje manifestacija koje će afirmisati kulturni identitet, kazao je načelnik Omerović.

Prisutni gosti mogli su uživati u dramskom kolažu u izvedbi: Siniše Kahvića, Jasmine Dedić, Damira Mašića, Emraha Mujkanovića i Mirze Pinjića.

Manifestacija OGUS trajat će sve do 26.avgusta.

Tako će gosti 19.avgusta moći uživati u festivalu saza i sevdaha "dr.Hašim Muharemović", a bit će tu i drugih manifestacija poput "Djeca crtaju svome gradu", folklornim, muzičkim i drugim manifestacijama.

pressing.ba