Šta je radio Dino Rađa u Srebreniku?

Jedan od najvećih košarkaša u regionu Dino Rađa, koji je krajem osamdesetih i početkom devedetih godina obilježio jugoslavensku i NBA košarku u petak je bio u posjeti Srebreniku!
18.02.2017 u 08:59
Radja u Srebreniku

Mnogi su se zapitali otkud legenda "Jugoplastike" i "Boston Celticsa" podno Majevice?

- Svako ima neki hobi a ja sam eto nakon okončanja košarkaške karijere zavolio gitaru. Volim društvo i dobru svirku. Ovdje sam stigao na poziv mog prijatelja Malika Smajlovića (bivši fudbaler Gradine), koji je član benda "Generacija bez kompasa", kazao je Rađa.

Prije dolaska na svirku u kafe "Marshal" u kojem se okupljaju ljubitelji rock muzike, ovaj Splićanin posjetio je Školu košarke "Silver Kings", koji su mu uručili dres ovoga kluba s brojem 52 i natpisom "Rađa King".

Potom je stigao u "Marshal" i to u dresu bh.reprezentacije sa brojem 17 (Ibričić op.a.) gdje je dočekan gromoglasnim aplauzom. 

Osvojio je srca prisutnih riffom kao i taktovima pjesama grupe AC/DC, svirajući sa momcima iz grupe GBK.

Izgledao je jednostavno i opušteno, sa svakim bi popričao, nazdravio, fotografisao se...

Za one mlađe koji ne znaju ko je Dino Rađa da kažemo kako je u karijeri osvojio dvije olimpijske medalje, bio je svjetski prvak, višestruki klupski prvak Evrope, dvostruki je dobitnik državne nagrade za sport "Franjo Bučar"...

Veliki je zaljubljenik gitare, čak je u Splitu osnovao i bend D.I.P. a napisao im je i prvu pjesmu "Da je bajker bit lako".

pressing.ba