Mile Kitić o Srebreniku, "Galaxisu", "Orionu" i njenim gazdama...

Popularni folk pjevač Mile Kitić kaže da se u Srebreniku osjeća kao kod svoje kuće.
06.08.2018 u 19:51
Mile Kitic

Njegova dva omiljena "doma" su diskoteka "Galaxis" kod Nerke Mujkića te Sportsko-rekreativni kompleks "Orion" kod Mate Jurića.

- Kada bih trebao da živim u BiH onda bi to bio Srebrenik. To je čudo od grada jer tamo svi znaju da pjevaju. Naravno, osim Nerke i Mate, kaže kroz smijeh Mile Kitić, koji je inače rođen u Derventi i iako živi u Beogradu 30 godina i dalje nije promijenio bosanski naglasak i još uvijek priča ijekavicom.

Mile je inače omiljen ne samo kod publike nego i kod ugostitelja, novinara, prijatelja. Poznat je kao pravi gospodin na estradi i čovjek kojeg svi poštuju na turbuletnoj estradnoj sceni.

- Ako gostujem u krugu od 100 kilometara obavezno dođem da spavam u "Orion" kod mog prijatelja Mate. To jedan veliki gospodin i sjajn ugostitelj, veli Mile o vlasniku sportsko-rekreativnog centra "Orion".

Prilikom zadnje posjete diskoteci "Galaxis" Mile je spavao u "Orionu" a vlasnici ova dva objekta Mujkić i Jurić odlučili su da Miletu podare jedan mali poklon, sliku Starog Grada Srebrenika, djelo akademskog slikara Senahida Buljubašića.

- To je samo jedan malo znak pažnje za Mileta, inače našeg dugogodišnjeg prijatelja. Mi smo više od poslovnih saradnika. Ovdje je kod nas izuzetno popularan, a na svakom mjestu spominje nas i Srebrenik i zato smo odlučili da mu podarimo ovaj mali poklnčić, kaže Nerko Mujkić u čijoj je diskoteci nedavno gostovao Mile Kitić i napravio nezaboravnu žurku.

(pressing.ba/M.S.)