Nova hapšenja u Tuzlanskom kantonu!

Nova hapšenja u Tuzlanskom kantonu!
10.04.2018 u 13:09
hpsenje

Službenici Uprava policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su izvršili pretres na šest lokacija na području TK-a, od kojih su pet lokacija na području Kalesije i jedna na području Grada Tuzle.

U predhodnom periodu po Operativnom planu slobode je lišeno šest osoba, od čega su dvije osobe zadržane u pritvoru, a kod istih je prilikom prtresa pronađeno i izuzeto preko 1 kg opojne droge „Canabis“, te određena količina „Heroina“, kao i jedna automatska puška.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, dva pištolja, digitalna vaga, veća količina novca, mobilni telefoni, pmv., motor, i predmeti koji potiču iz drugih krivičnih djela (16 motornih pila, pet trimera, 10 kosačica, 12 bušilica, aparat za varenje i kompresor).

Prilikom pretresa slobode je lišeno šest osoba i to: J.A. rođen 1985. godine, J.D. rođen 1981. godine., J.A. rođen 1999. godine., S.Č. rođena 1987. godine, Ć.A. rođena 1987. godine i J.F. rođena 1957. godine svi iz Kalesije.

Ove osobe privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 2 u vezi sa stavom 1 KZ FBiH i „Nedozvoljeno držanje oružja i municije“ iz čl. 371 KZ BiH, biti predata na daljnje postupanje nadležnom Kantonalnog tužilaštva TK-a.

pressing.ba