Nove granice domaćeg modnog dizajna

Emina Husedžinović Ibrahimović, koja je više od 20 godina u vrhu bh. modne scene, jedna je od najznačajnijih bosanskohercegovačkih modnih dizajnerica s kojom se pokreće novi val proljetnih revija u sklopu 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.
14.04.2015 u 11:06
ibrahimovic

Heroina bh. modne scene Emina Husedžinović Ibrahimović svečano, svojom novom kolekcijom POP ART AND FASHION  koja se sastoji od 60 odjevnih predmeta otvorit će 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Naši domaći modni dizajneri u posljednjih nekoliko mjeseci su ponovo u svojim studijima, smišljaju nove ideje, crtaju i šivaju, kako bi se pripremili za novi val proljetnih revija. U periodu od 20.04. - 22.04.2015 godine u Hotelu Holiday s početkom u 20:00h će se održati najiščekivaniji modni događaj 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo u jednom novom, inovativnom modnom izdanju zahvaljujući kojemu se naša zemlja sve više približila europskoj modnoj karti.

34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo svečano otvara Emina Husedžinović Ibrahimović, jedina bosanskohercegovačka modna kreatorka koja je redovna učesnica na skoro svim izdanjima BH sedmice mode Sarajevo, i jedna od rijetkih domaćih dizajnera koja uz ozbiljan rad i profesionalnost istrajno uspješno gradi karijeru u svijetu mode u kontinuitetu s prepoznatljivim modnim rukopisom.

Kreatorica posebnog stila, iz godine u godinu slaveći moć, snagu i ljepotu žene, svojim radom postavlja nove granice domaćeg modnog dizajna. Za kolekciju koju će premijerno predstaviti zvanicama 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO snimila je editorijal fotografija kojima najavljuje svoj novi modni pravac i uvodi nas u novu kolekciju POP ART AND FASHION. Autori: Emina Husedžinović Ibrahimović i Tea Zubović. Frizura i make up: Sead Selmanović studio Maestro, Naočale Optika Loris, Nakit: Zlatarna Celje, Čarape Inamore, Fotograf: Edin Džeko, Odjeća: DESIGN BY EMINA i ART BY TEA, Modeli modne agencije Abc Models Sarajevo: Ajla Memić, Nataša Derikonja, Belma Ibrahimović, Ines Jovanović, Marina Plakalović i Delila Softić.

"POP ART AND FASHION je projekat na kojem sam zajedno sa Teom Zubović radila proteklih mjeseci. Kao i do sada, radi se o pret-a-porter kolekciji, koja se sastoji od 60 kombinacija a čine ih haljine, bluze, suknje, odjela itd. Kolekcija inspirisana pop-artom, bluze i torbe oslikala je akademska slikarica Tea Zubović. Multikoloristična kolekcija je nastala prema svjetskim tendencama kombinacija rojal plave, petrolej zelene, crne, bijele ali i pink, crvene, narandžaste i žute. Ovo je vrlo nosiva, vesela, moderna i seksi kolekcija koja će se sigurna sam damama dopasti" - otkriva nam etablirana bh. modna kreatorica čija je modna revija planirana u petak 20. aprila sa početkom u 20,00 sati.

U toku je ONLINE CASTING za BIRAMO ZAŠTITNA LICA ZA 5 BH MODNIH DIZAJNERA. Sve informacije o online castingu, programu 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo kao i o učesnicima Natječaja za mlade dizajnere - Perwoll New Generation 2015, uskoro možete saznati na https://www.facebook.com/ModnaAgencijaABCModels.

pressing.ba