Preminuo Zoran Kapetanović

Sinoć je u Tuzli preminuo doajen bosanskohercegovačkog novinarstva Zoran Kapetanović u 66. godini.
24.03.2015 u 07:56
zoka

Zoran je rođen 25.januara 1949. godine, a novinarstvom se počeo baviti 1970. godine i to u omladinskom listu "Spektar", a kasnije u sarajevskim "Večernjim" i dopisništvu Borbe, da bi od 1973. godine stigao na 'Radio Sarajevo'. Nakon uspjeha koji postiže kao jedan od urednika kultne radijske emisije „Đerdan“, slijedi i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo, gdje je radio kao voditelj poznate zabavne emisije "Folk filigran". 

U Tuzlu dolazi ratne 1994. godine gdje se nastavljabaviti novinarstvom, a obavljao je funkciju direktora "Radio Tuzle", a 1995.godine prelazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona ili sada RTVTK. 

U ovoj medijskoj kući obavlja dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata. Svojim radom, profesionalnim ugledom i znanjem punih 19 godina davao je nemjerljiv doprinos razvoju Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

Početkom 2014. godine otišao je u penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretoči u knjigu. Nažalost, u tome ga je spriječila teška bolest sa kojom se borio posljednjih godina. 

O terminu i mjestu održavanja komemorativne sjednice u povodu smrti Zorana Kapetanovića kao i terminu i mjestu sahrane ćemo vas naknadno obavijestiti.

(pressing.ba)