Sloboda ostala bez još jednog standardnog igrača

Na Tušnju je i dalje prometno i puno neizvjesnosti.
23.06.2019 u 17:28
baraban

Nakon što su Tušanj napustili golman Muminović, zatim stoperi Ignjatović i Adžem, veznjaci Alispahić, Hadžanović, Husejinović pa napadači Zukić i Vidović, posljednji koji je kazao "adio" je Ivan Baraban. 

Iako je bio na „prozivci“ i prvim treninzima tuzlanskog kluba, Baraban nije s čelnim ljudima Slobode pronašao „zajednički jezik“ i odlučio je potražiti novu sredinu.

“Zainteresirani smo da Baraban ostane u ekipi, ali su njegovi zahtjevi bili preveliki za naše mogućnosti. Za nastavak saradnje tražio je 75.000 maraka na ruke i fiksnu plaću, mimo ovih dana usvojenog pravilnika. To zaista nismo mogli prihvatiti i razišli smo se”, izjavio je za Fenu Ademir Smajlović, sportski direktor Slobode.

Što se tiče napadača Edisa Smajića, čije ime se spominjalo u kontekstu odlaska u neki veći klub, Smajlović kaže da on redovno trenira s ostalim igračima.

“Smajić ima ugovor sa Slobodom i na njega ozbiljno računamo u narednoj sezoni”, zaključio je Smajlović, dodavši da su u toku razgovori s nekoliko igrača koji bi trebali pojačati redove „crveno-crnih“, ali da o detaljima ne može govoriti dok se pregovori ne završe.

(pressing.ba)