U Gradačcu navijači Zvijezde ogorčeni na kapitena

Kapiten gradačačke Zvijezde Dejan Popović uzburkao je strasti među navijačima tog kluba objavom na svom Instagram profilu.
09.01.2019 u 15:38
popovic

Naime, Popović je čestitao “rođendan” Republici Srpskoj uz stihove “Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka”.

Navijači Zvijezde su ljutito i razočarano reagovali na objavu kapitena Zmajeva, pa je i njegova budućnost u gradu Zmaja od Bosne sada pod znakom pitanja.

Podsjetimo, 9. januar u manjem bh. entietu se tradicionalno obilježava kao “Dan Republike Srpske”, iako je svojevermeno Ustavni sud Bosne i Hercegovine utvrdio da je član Zakona o praznicima RS koji govori o 9. januaru kao Danu Republike neustavan.

Ovim povodom oglasili su se iz Zvijezde gdje kažu:

Povodom današnjeg postupka igrača i kapitena Zvijezde Dejana Popovića koji je neprimjerenom i nepotrebnom objavom na društvenoj mreži Instagram narušio ugled našeg kluba, NK Zvijezda najoštrije osuđuje i smatra potpuno šokantnim i krajnje neprimjerenim ponašanje svog igrača.

Njegova poruka ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebao nositi dres našega kluba i sportiste koji bi trebao biti uzor našim mladim igračima.

S toga će Upravni odbor veoma brzo donijeti konačnu odluku o budućnosti ovog igrača u klubu grada Zmaja od Bosne. NK Zvijezda Gradačac neće dopustiti u svojim redovima slučaj "Vranješ".

Izražavamo duboko razočarenje i žaljenje zbog postupka našeg igrača.

(SC)