Želji blokiran račun, igračima se duguje po nekoliko plata

Fudbalski klub Željezničar nalazi se u velikim problemima.
25.06.2019 u 13:12
zeljo

Plavi su bez prvog čovjeka iako je Jasmin Baždak na funkciji v.d predsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora, a na Skupštini koja je zakazana za 29. juni trebali bi dobiti novo rukovodstvo.

Na Grbavicu su došli Filip Erić i Mehmed Alispahić koji bi trebali pojačati Željin igrački kadar. Međutim fudbalski klub Željezničar se nalazi u velikim finansijskim problemima. Kako piše Dnevni avaz uposlenicima kluba, igračima i trenerima u omladinskom pogonu se duguju tri plaće.

– Tri plaće se duguju zaposlenim u omladinskom pogonu, a i u prvom timu je isto tako. Vlada nezadovoljstvo zbog toga, jer su ljudi koji sada već nisu u klub, iznosili informacije da se redovno izmiruju obaveze i da je u klub doneseno mnogo novca – istakao je izvor Dnevnog avaza.

Na Grbavici čekaju novac od transfera Mateja Rodina ili Gorana Zakarića kojeg Partizan treba prodati u Tursku, kako bi barem malo ublažili finansijske probleme. Dodatni problem za Željezničar predstavlja činjenica da “Sport United” zbog duga za radove na travnjaku stadiona Grbavica od 340 hiljada maraka blokirala račun Plavih.

I dok se sa uposlenicima i igračima može dogovoriti prolongiranje isplate duga, sa “Sport Unitedom” nagodbi više nema.

(avaz)