Bh.rukometaši danas u Bjelorusiji otvaraju kvalifikacije

Borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2016.godine u Poljskoj, reprezentacija BiH počet će večeras u Bjelorusiji!
29.10.2014 u 11:16

Nakon historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo 2015.godine u Katru, izabranici Dragana Markovića sada žele na još jedno veliko takmičenje.

- Potrebno je da ostavimo sve iza sebe i skoncentrišemo se na prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Bjelorusije. Oni ako izgube, ne mogu se vratiti na drugu poziciju. S druge strane, mi nemamo šta da izgubimo, pa u Bjelorusiju idemo da pobijedimo. Ako odigramo kao što znamo, Bjelorusi nemaju šanse. Ipak, jasno nam je da će biti veoma teško, rekao je selektor Marković.

Našeg večerašnjge protivnika najbolje poznaje bh. reprezentativac Ivo Karačić, koji je član Brest Meshkova iz Bjelorusije.

- Okosnica bjeloruske reprezentacije su moji klupski saigrači. Mogu reći da su vrhunski sportaši. Bit će nam veoma teško igrati protiv njih. Svoj su kvalitet pokazali plasmanom na posljednja tri velika takmičenja, a na četvrto žele otići preko nas. Imaju puno više izgubiti, jer mi možda imamo popravni u BiH. Ne vjerujem da oni imaju popravni ako izgube utakmicu na svom terenu protiv nas. Očekujem tešku utakmicu, ali i našu pobjedu, izjavio je Karačić.

Susret se igra danas od 14 sati i 30 minuta uz direktan prijenos na BHRT.

Raspored nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP (Druga grupa):

29. oktobra: Bjelorusija - BiH

2. novembra: BiH - Danska

29./30. aprila 2015: BiH - Litvanija

2./3. maja 2015: Litvanija - BiH

10./11. juna 2015: BiH - Bjelorusija

13./14. juna 2015: Danska - BiH.

pressing.ba