Gradina na stubu srama

Gradina ni u šestom pokušaju nije uspjela da dođe do prve ovosezonske pobjede. Treći uzastopni domaći kiks desio se u subotu protiv Bratstva. Nula u duelu sa Gračanlijama bila je obična nula od igre i rezultata.
15.09.2014 u 17:01

Prije samo dvije godine Gradina je bila premijerligaš, a danas je na korak do ispadanja u treći stepen takmičenja, kojoj se ponovo smiješe nastupi po mjesnim zajednicama. Blagodati Premijer lige nisu se znali sačuvati, a očito da u ovome trenutku Plavi nisu spremni ni za ovaj stepen takmičenja. Novac koji je stigao kao naknada za Amera Ordagića sasvim je dovoljan uz budžetska sredstva da se pristojno izgura ova sezona, no očito da nešto ne štima.

Mnogima je u Gradini važnija predizborna kampanja nego funkcionisanje Kluba i ponovo se sve svodi na politiku i skupljanje političkih poena. To bi navijači nekako i progutali da ima rezultata, ali jednostavno nema. Odgovornost neko mora podnijeti i kazati zašto je na kontu samo dva od mogućih 18 poena. U Upravi se hvale da su igračima obezbijedili sve i da im ništa ne duguju, ali rezultata nema.

Navijačima treba neko da objasni ko je kriv i zašto su Plavi zakovani za dno. Od Nedžada Bajrovića i njegovov saradnika Suada Jašarevića se očekuje da objasne blijede partije i mizeran učinak, a od predsjednika Bege Sendića i ostalih članova Uprave uzroke ovakvog stanja i povlačenja konkretnih poteza, te plan izlaska iz krize.

No, i fudbaleri bi mogli nešto reći, posebno oni iskusniji poput Husića, Moranjkića, Zukića, Salihbašića, Crnogorca, Turbića..., gdje je zapelo. Možda direktor Ibro Ibrić ima odgovor. Svako ima svoj dio odgovornosti i treba da kaže „gdje je zapelo“, dok još nije kasno.

pressing.ba