LP: Sudar Edina Džeke i Miralema Pjanića

Liga prvaka nastavlja se mečevima 2.kola a najzanimljivji duel je na Etihadu između Manchester Citya i Rome, odnosno duel Edina Džeke i Miralema Pjanića.
30.09.2014 u 08:57

Oba trenera su prije ovoga meča najavili ovaj susret kao ključni za plasman u nokaut fazu elitnog evropskog takmičenja, a biće zanimljivo vidjeti kako Džeko i Pjanić po prvi put nastupaju na suprotnim stranama.

“Dijamant“ i “Mali princ“ igraju u odličnoj formi, Džeko je u posljednja dva susreta postigao četiri pogotka i bio igrač utakmice protiv Hulla , dok je Pjanić fantastičnim slobodnjakom protiv Parme ponovo zaludio nogometni svijet.

Džeko je u Ligi prvaka odigrao 25 utakmica i postigao sedam golova, uz tri asistencije. Dok je on igrao, Wolfsburg i Manchester City ostvarili su osam pobjeda i 12 poraza.

Pjanić je, gledamo li ovu sezonu, pobijedio u svih šest utakmica, zabio sjajan gol iz slobodnog udarca, pripremio 11 šansi, s 498 dodavanja je u vrhu, a dodaje sa čak 92 posto preciznosti, dok je od 22 pokušaja driblinga uspio u u 13.

Kada su u pitanju ostali dueli, zanimljiv je onaj sa Parka Prinčeva između PSG-a i Barcelone, dok će biti uzbudljivo i u susretu Shaktara i Porta.

RASPORED:

Grupa E:

CSKA Moskva-Bayern (18 sati);

Manchester City-Roma (20,45)

Grupa F:

Apoel N.-Ajax (20,45);

PSG-Barcelona (20,45)

Grupa G:

Schalke 04-Maribor (20,45);

Sporting L.-Chelsea (20,45)

Grupa H:

BATE Borisov-Athletic Bilbao (20,45);

Shakhtar Donetsk-Porto (20,45).

pressing.ba