Na utakmici juniora sudije napadnute vatrenim oružjem

Tokom dana u Blagaju su se odigravale nogometne utakmice juniorskih i kadetskih kategorija između FK Blagaj i NK Sloga iz Ljubuškog.
20.08.2014 u 17:16

Kako Bljesak.info doznaje utakmice kadetskih sastava su prošle bez problema, dok su problemi nastali pri kraju jedne utakmice juniroskih sastava. Pred kraj utakmice prilikom dodjeljivanja drugog žutog, odnosno crvenog kartona jednom od igrača FK Blagaj uslijedile su burne reakcije prisutnih, te rukovodstva domaćeg kluba.

Prema saznanjima osim verbalnih dobacivanja, uslijedio je i fizički obračun sa sucima. Udarce su ovom prilikom zadobili Boris D., Marko S. i Sanel G., odmah potom suci su uspjeli izaći sa terena i automobilom se udaljiti od izgrednika. Ipak jedan od predstavnika FK Blagaj, Suad O. je suce uspio stići nekoliko kilometara od Blagaja, prepriječiti im put vozilom, te ih opet fizički napasti, ali ovaj put vatrenim oružjem.

Također, nogom je udario i u njihov automobil. Nakon što su se opet uspjeli izvući, suci su ovaj događaj prijavili policiji, a ozlijeđeni su zatražili liječničku pomoć u SKB Mostar.

Iz MUP-a HNŽ za Bljesak.info saopćeno je da je Suad O. lišen slobode i priveden u službene policijske prostorije, te se vodi kriminalistička obrada.

Također, zbog utvrđivanja svih okolnosti uzimaju se izjave od očevidaca i sudionika incidenta, te će policija u dogovoru s Tužiteljstvom odlučiti o daljim aktivnostima. Ovom prilikom istaknuto je i da se traga za pištoljem kojim su nanesene tjelesne ozljede sucima.

(bljesak.info)