Petrović prekrižio Bekrića, fudbaler mu uzvratio žestoko

Nakon što je u protekloj sezoni Samir Bekrić bio u drugom planu kod Slavka Petrovića, ovaj srbijanski stručnjak je na pauzi kazao kako mu više Bekrić ne treba pa je Željezničar odlučio da pošalje ovog fudbalera na posudbu.
19.06.2017 u 10:29
bekric petrovic

Ovaj nekadašnji fudbaler Gradine, južnokorejskog Incheona, kazahstanskog Incheona, iranskih Mes Kermana i Fajr Sepasia te uzbekistanskog Bunyodkora pojasnio je svoj odnos sa Petrovićem.

- Na pripremama mi je dao mizernu minutažu, i tada mi je bilo jasno da me ne simpatiše, ali to mi nikada nije smio otvoreno reći. Trpio sam poniženja, ali više ne mogu i ne želim. Sve sam izdržao, zbog ekipe, jer sam želio da dođem do četvrte titule sa svojim Željom… Da, neznalico, do četvrte titule! Kada je gorjelo, ovaj inače veliki trener se obraćao Bekriću sa riječima ‘Hajde molim te’, iako do tada nisam igrao u prethodnih deset utakmica. Sam je priznao da je prema meni učinjena nepravda. Pripreme koje smo uradili su bile smiješne, trčali smo po neadekvatnim mjestima, gdje se povrijedilo mnogo igrača, a to se sve vidjelo na utakmicama, gdje nismo imali svježinu, agresivnost, jer nas je umrtvio. On je uspio uništiti sve igrače, i početnu postavu koja je igrala svako treći dan, ali i rezervne igrače kojima nije davao šansu, kazao je Bekrić između ostalog za Dnevni avaz.

Sada je jasno da za Bekrića nema mjesta u Petrovićevom timu pa će ovaj 33-godišnjak na posudbu vjerovatno u jedan od premijerligaških klubova.

Kao najbliža opcija se spominje Mladost iz Doboja kod Kaknja koju je nedavno preuzeo bivši Bekrićev trener i saigrač, Edis Mulalić.

(pressing.ba)