PL: Tuzlaci vjeruju u podvig, Arapović kod "svojih"

Danas se igraju preostale četiri utakmice 15.kola BH Telecom PL BiH s kojima će biti spuštena zavjesa na ovu jesen.
23.11.2014 u 09:10

Najzanimljivije bi moglo biti u Tuzli, gdje će ionako slaba Sloboda još dodatno oslabljena ugostiti vrlo jako Sarajevo. I da su Tuzlaci kompletni bordo tim bi bio favorit, a posebno u ovakvoj situaciji. Međutim, s Tušnja najavljuju kako će "skupo prodati kožu" i da će nastojati barem osvojiti jedan bod.

Duel starih rivala igra se i na Grbavici gdje će Željezničar ugostiti Čelika. Sarajlije su favoriti jer imaju bolji tim od onog prosječnog s kojim raspolaže Milomir Odović, tako da bi po svemu sudeći bodovi mogli ostati u Dolini ćupova.

Slavija je također blagi favoriti protiv Drine iz Zvornika, koja se ove sezone grčevito bori za opstanak i samo nekom pukom srećom ili slabijim danom mogu iznenaditi danas favorizovanog domaćina.

Još jedan derbi začelja je ujedno i komšijski gdje se sastaju Vitez i Travnik. Domaći sastav najbolje poznaje gostujući strateg Husnija Arapović, koji je vodio na početku sezone Vitežani, koji su shvatili da moraju na klupu vratiti Dalmatinca Antea Mišu, koji ih je vratio u život i zato su danas blagi favoriti, no Travničani mogu odigrati kvalitetno pa i remi ne bi bio iznenađenje.

RASPORED

13 sati

Sloboda-Sarajevo

Željezničar-Sarajevo

Slavija-Drina

Vitez-Travnik.

pressing.ba