PL: Željo odnio plijen s Tušnja, novi kiks Zvijezde

Derbi 8.kola u Tuzli pripao je Željezničaru koji je na Tušnju slavio sa 2:1, Široki je također odnio cijeli plijen iz Bijeljine, dok je Zvijezda ponovo kiksala i ostala na dnu.
20.09.2014 u 16:20

U dva derbija začelja nije bilo pobjednika. Vitez je odnio bod iz Zvornika gdje je sa Drinom odigrao susret bez golova, dok su u Gradačcu Zvijezda i Radnik podijelili bodove odigravši 1:1. Obradović je doveo Bijeljince u vodstvo u 34.minuti, da bi u zadnjim trenucima prvog poluvremena stoper Ćović donio bod Gradačačanima.

Vrijednu pobjedu ostvario je Travnik pred domaćim navijačima kontra Čelika, koji je minimalno slavio sa 1:0 golom Musića.

Široki je opravdao ulogu favorita u Bijeljini, gdje je savladao Mladost sa 2:0. Strijelci za Hercegovce bili su Ivanković već u 3.minuti susreta, te Wagner u 66.minuti kada je potvrdio pobjedu gostiju.

Željo je slavio u Tuzli. Za Plave su zabili Varea i Turković već u prvom poluvremenu, da bi poraz Tuzlaka samo ublažio Mujkić.

Velež je uspio da zaustavi zahuktalu Slaviju. Bodovi su ostali u Vrapčićima a pogotke za Rođene zabili su Zolj i Hajdarević.

Sarajevo je u malom gradskom derbiju slavilo nad Olimpicom sa 4:2. Puzigaća dva puta i Duljević pogađali su za vodstvo od 3:0, da bi smanjili Muharemović i Brković a konačnih 4:2 postavio je Radovac.

REZULTATI:

Drina-Vitez 0:0

Zvijezda-Radnik 1:1

Travnik-Čelik 1:0

Mladost-Široki 0:2

Sloboda-Željezničar 1:2

Velež-Slavija 2:0

pressing.ba