PL: Željo u grotlu Tušnja, Vukovi "skidaju glavu" Uščupliću

Danas se igra sedam utakmica 8.kola BH Telecom Premijer lige BiH a najzanimljivije će biti na Tušnju i Koševu!
20.09.2014 u 06:36

Željezničara na Tušnju bukvalno čeka "pakao". Sumnjiva pobjeda Leotara u Trebinju nad Željezničarem prije svije sezone kada je Sloboda ispala iz elitnog ranga, na Tušnju nije zaboravljena. Mjere sigurnosti su pojačane, posebno zbog najave dolaska 1.000 Manijaca, ali postoji mogućnost da im neće biti omogućeno uopšte i da dođu. Što se tiče ekipa, Željo je na zadnja dva gostovanja slavio te oba trijumfa potvrdio protiv Viteza, tako da sada Aadžemovi izabranici žele nastaviti ovaj niz. S druge strane Sloboda je u slabijoj formi, motiv za pobjedu Plavih je ogroman i on bi mogao danas biti presudan, te ogromna podrška s tribina.

Drugi derbi je na Koševu gdje Sarajevo traži prvu pobjedu pred domaćim navjačima, a protivnik nije nimalo bezazlen, moglo bi se reći po mjeri, koji posebno dobro igraju u gostima. A, novi kiks Uščuplića navijači bordo armije ne bi mogli oprostiti.

Trener Mladosti Jevrić ima zadnju šansu na klupi tima iz Velike Obarske nakon niza loših rezultata a prilika za "vađenje" nije nimalo dobra jer u goste stiže sjajni Široki, koji će jurišati na pobjedu, tako da bi Mladost danas mogla ostati bez trenera.

Komšijski derbi igra se u Travniku gdje Čelik želi popraviti blijedi dojam iz zadnjih partija, dok Travniku "gori" pod nogama, pa se na Piroti očekuje puno uzbuđenja.

Slično će biti i u Gradačcu gdje se igra derbi začelja, a Radnik u komšiluk stiže kako bi se također "izvadio", no s druge strane novi trener Šegrt želi prvu prvenstvenu nakon pobjede u Kupu i bijeg sa začelja.

Neizvjesno će biti i u Zvorniku gdje stiže još jedan davljenik Vitez i to sa povratnikom na klupu Mišićem, koji vjeruje kako se s Drine može vratiti neporažen.

I u Mostaru će biti uzbudljivo jer Veležu na noge stiže rasterećna i opuštena a ove sezone sjajna Slavija, koja bi mogla do jednog a možda i do sve tri boda.

RASPORED:

Od 16 sati

Sloboda-Željezničar

Mladost-Široki

Drina-Vitez

Zvijezda-Radnik

Velež-Slavija

Travnik-Čelik

Od 17 sati

Sarajevo-Olimpic

NEDJELJA

Borac-Zrinjski (19:00)

pressing.ba