PL:Remi u Mostaru i Bijeljini, Zvijezda slavila

Od 13 sati odigrana su tri susreta, u Mostaru u derbiju nije bilo pobjednika, Zvijezda je slavila nad Mladosti, dok su Radnik i Olimpic podijelili bodove.
22.11.2014 u 14:42

U derbiju 15.kola između Zrinjskog i Širokog Brijega nije bilo golova.

U 7.minuti Pandža je oborio Simeuonovića, a najbolji strijelac Zrinjskog Stevo Nikolić nije bio precizan pa je mladi Soldo odbranio njegov udarac. 

U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane ali nijedna nije zavrsila u golu.

Zvijezda je jesen okoncala pobjedom a danas su savladali Mladost sa 3:1.

Poveli su Zmajevi u 16. minuti kada je najbolji strijelac ovog tima Uroš Stojanov pogodio za 1:0. U 40. minuti Ordagić sjajno asisitira a Diatta pogađa za 2:0. Treći gol crveno bijeli su postigli u 66. minuti a svoj drugi gol na meču zabio je Diatta. Konačnih 3:1 postavio je Mujezinović u 90. minuti susreta.

U Bijeljini su Radnik i Olimpic podijelili bodove, a bilo je 2:2.

Gostima je trebalo samo osam minuta da dođu u vodstvo, kada je Smajić asistirao a Dalibor Pandža pogodio za 0:1. U 20. minuti bilo je 0:2, a opet je zabio Dalibor Pandža. Do kraja prvog poluvremena, domaći su uspjeli smanjiti rezultat. Igrala se 34. minuta kada je pogodio Ćosović sjajnim udarcem sa 20-tak metara.

Inicijativa se Radniku isplatila u 71. minuti meča kada je Oštraković loše intervenisao poslije šuta Lazića, na loptu je naletio Hasanović koji je sigurnim udarcem loptu poslao u mrežu za 2:2.  

pressing.ba