Safet Sušić "preživio" i poziva na zbijanje redova

Safet Sušić ostaje selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine!
19.09.2014 u 16:42

“Današnji sastanak nije imao za cilj da se nešto mijenja već da sagledamo situaciju nakon lošeg starta u kvalifikacijama za EP odnosno poslije poraza od Kipra. U igri je još 27 bodova , a 17 ili 18 nam je potrebno vjerovatno za plasman na EP. Ništa nije izgubljeno, ništa nije alarmantno, mi smo u stanju osvojiti željeni broj bodova i ostvariti plasman na EP”, istakao je Safet Sušić nakon sjednice koja je trajala skoro četiri sata te dodao:

“Moramo se dobro pripremiti za naredne dvije utakmice u oktobru protiv Walesa i Belgije gdje nam se ne smije ponoviti igra kao protiv Kipra. Neće biti većih promjena u ekipi jer bi to značilo da izdvajamo krivce za poraz od Kipra. Niko nije odigrao na željenom nivou i nadam se da se to više neće ponoviti. Atmosfera u ekipi je dobra,a što se tiče poraza od Kiprana svi smo odgovorni, prvi ja”.

Na pitanje novinara AA da li su on i igrači kažnjeni zbog “blamaže od Kipra” kako su najavljivali pojedini članovi Izvršnog odbora uoči sjednice Sušić je odgovorio:

“Ne, nije donesena odluka o bilo kakvoj kazni niti smo dobili bilo kakav ultimatum. Dovoljno smo kažnjeni porazom od Kipra i biće nam mmnogo teže zbog toga plasirati se na EP”. Sušić je istakao da mu se "niko ne miješa u posao i niko nema razloga da se nekome drugom miješa u posao".

(AA)