Sekretar Saveza prepisao nezakonito sinu stan

Policijski službenici iz Banja Luke podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv osoba inicijala O. D. i O. A., zbog sumnje da su zloupotrebom položaja stekli protivpravnu imovinsku korist od 188.870 KM.
23.05.2018 u 18:01
policija

Uz ovu dvojicu izvještaj je podnesen i još protiv osoba inicijala D. G. i D. K., koji se sumnjiče za krivično djelo Nesavjestan rad u službi. Brojni mediji otkrili su nezvanične informacije kako je riječ o generalnom sekeretaru Košarkaškog saveza RS-a Dragoljubu Obradoviću i njegovom sinu Andreju, koji se sumnjiče da su zloupotrijebili položaj, te Draganu Gruloviću i Doris Kremenović, zaposlenike Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

"Osoba D. O. se sumnjiči da je, obavljajući poslove odgovorne osobe od jednog od sportskih saveza RS-a iskoristio položaj i prekoračio granice ovlaštenja, bez prethodne saglasnosti nadležnih organa, te da je sa A. O. potpiso ugovor kojim mu je omogućio rješavanje stambenog pitanja, lažno predstavljajući ga kao saradnika saveza, što on nije bio", potvrdili su nam iz PU Banja Luka.

Mediji pojašnjavaju kako je Dragoljub sinu Andreju na ovaj način riješio stambeno pitanje, te je ovaj ugovor dostavio područnoj jedinici RUGIP-a, čime su pričinili štetu Sportskom savezu. Radnici Područne jedinice RUGIP-a se sumnjiče da su 22. februara 2016. godine, suprotno Pravilniku o vođenju uloženih ugovora o otkupu stambenih zgrada i stanova, potpisali rješenje o upisu prava svojine u knjigu uloženih ugovora stambenih zgrada i stanova 1/1 u korist Andreja.

(RS)