Starčević na "slatkim mukama" pred gradski derbi sa Slobodom

Tuzla nije dugo imala gradski derbi a i to je dočekala.
10.08.2018 u 14:10
press TC Slo

Uoči gradskog derbija koji se igra u subotu na “Tušnju” između FK Tuzla City i FK Sloboda, pred novinare su izašli trener “Plavih” Slobodan Starčević i desni bek Samir Efendić.

Trener domaćih je kazao kako Tuzla ima privilegiju što ima dva premijerligaša koji igraju derbi.

– Mislim da je ova utakmica bitna za oba kluba a isto tako i za Grad Tuzlu. Malo je klubova ne samo u BiH nego i u svijetu koji se mogu pohvaliti da imaju gradski derbi. I jedna i druga ekipa ne mogu biti pretjerano zadovoljna bodovnim saldom, ali tek je početak prvenstva i možemo biti zadovoljni sa igrom koju pružamo. Smatram da će derbi biti kvalitetan, dobra je stvar što je termin pomjeren za 20 sati i 45 minuta što ide u prilog svim akterima ovoga meča, kaže Starčević. I desni bek Samir Efenedić je optimističan pred duel sa svojim bivšim klubom.

– Igrao sam već jednom na Tušnju protiv Slobode i bilo je malo neobično s obzirom da se dolje odrastao. Međutim, ja sam profesionalac, igram sada za drugi klub i sve ću dati od sebe da napravimo što bolji rezultat. Mi kao igrači jedva čekamo tu utakmicu. Nama je svaka utakmica kao finale. Svaki igra je svjestan toga i svjestan važnosti utakmice. Duel sa Slobodom je kao i svaka druga utakmica pa ćemo i nju odraditi maksimalno kako bi osvojili bodove.

Kada je u pitanju dosadašnji dio šampionata Starčević je istakao kako je zadovoljan odbranom i defanzivnim veznim a da od ofanzivaca i napadača očekuje više u narednim utakmicama.

- Na raspolaganju imam 25 igrača. Svi su zdravi i spremni za utakmicu izuzev Milakovića koji treba i Nurkovića koji je već operisan, zaključio je Starčević.

 

Meč na Tušnju igra se u subotu u 20 sati i 45 minuta a ulaz je besplatan.

pressing.ba