Tuzla: Medicinskoj sestri dvije i po godine zatvora

Medicinska sestra iz Doma zdravlja Tuzla Munira Zildžić, osuđena je na dvije i po godine zatvora!
12.10.2017 u 10:29
munira

Tužilaštva TK Muniri Zildžić stavlja na teret da je u periodu od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 krivičnih djela prevare i tako sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 KM.

Također, pravosnažnom presudom se Zildžić obavezuje da nadoknadi štetu oštećenim u pomenutom iznosu. U optužnici je navedeno da je Zildžić počinila pomenute prevare tako što je većem broju osoba davala lažna obećanja da će omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, ili u nekoliko slučajeva invalidsku ili prijevremnu penziju njima ili njihovim članovima porodice, kao i u dva slučaja lažna obećanja da će omogućiti podizanja većih kredita u banci.

Od oštećenih je uzimala novac iako svjesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da obećanja i ispuni te je tako sebi pribavila navedenu protivpravnu imovinsku korist. Također, Kantonalni sud Tuzla je uvažio žalbu Tužilaštva i ukinuo prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adamo Arnautović, te vratio prvostepenom sudu predmet na ponovno suđenje.

Optužnicom Tužilaštva se pomenuti terete da su u dva slučaja bili saučesnici Muniri Zildžić u prevarama.

pressing.ba