UG "Prijatelji FK Sloboda" prekidaju svaki odnos sa čelnicima Kluba

Nezadovoljni saradnjom sa rukovodstvom FK Sloboda, Saopštenjem za javnost danas su se obratili pismom iz Udruženja građana "Prijatelji FK Sloboda".
08.08.2018 u 19:39
ug prijatelji slobode

Njihovo Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani prijatelji, navijači i simpatizeri F.K. Sloboda Tuzla,

Imamo potrebu da se u kratkom vremenskom periodu već drug put obratimo javnosti saopćenjem zbog očiglednih nepravilnosti u radu kako „U.O.“ tako i Skupštine FK Sloboda Tuzla.

Podsjećamo, da smo prije više od dva mjeseca na adrese nadležnih struktura u F.K. Sloboda Tuzla kao i Gradskoj upravi pismeno uputili Zahtjev za održavanje Skupštine F.K. Sloboda Tuzla, a kako se ista još uvijek nije održala, smatramo da je neophodno da se javnosti obratimo sa novim Odlukama koje smo donijeli i razlozima koji su nas doveli do takvih Odluka.

Svi smo svjedoci loših rezultata našeg kluba, a što je posljedica niza loših odluka koje je povuklo aktuelno rukovodstvo FK Sloboda Tuzla. Teško se možemo oteti dojmu kako je većina veoma značajnih i krucijalnih odluka donesena neplanski i samovoljno, što je u konačnici rezultiralno trenutnom pozicijom na tabeli naše ekipe.

Takav razvoj događaja dodatno nas boli jer smo takav epilog predosjetili još i prije početka priprema, i zbog toga smo željeli na vrijeme reagovati prije svega održavanjem Skupštine kluba. Osim neuvažavanja našeg zahtjeva za održavanjem Skupštine FK Sloboda, želimo podsjetiti na samo neke od razloga koji su nas doveli do donošenja Odluka koje javnosti želimo prezentirati putem ovog saopštenja:

- Nepostojanje Upravnog odbora u skladu sa Statutom kluba;

- Samovolja aktuelnog predsjednika u vođenju kluba i donošenju Odluka veoma važnih za FK Sloboda;

- Nezadovoljavajući rezultati kluba u prošloj ali i tekućoj sezoni;

- Nepostojanje jasnog cilja u stogodišnjici postojanja kluba;

- Netransparentnost u radu;

- Neadekvatni istupi u javnosti od strane rukovodećih osoba F.K. Sloboda;

- Neprofesonalan, površan i samovoljan odabir šefa stručnog štaba na početku priprema;

Naime, ovo su samo neki od razloga koji su nas doveli do odluke da OBUSTAVIMO SVAKI VID SARADNJE sa aktuelnim rukovodstvom F.K Sloboda Tuzla do održavanja Skupštine i davanja obrazloženja zbog čega su se sve gore navedene odluke donosile na ovakav način.

Također, želimo istaknuti da je ovo prvi put od našeg osnivanja da smo došli do do ovakve odluke. Kao ljudi koji imaju odgvornost prema F.K. Sloboda Tuzla ne želimo zatvarati oči pred problemima koji su sve očigledniji i s tim u vezi došli smo do odluke koju želimo podijeliti sa javnosti.

U.O. PRIJATELJI F.K. SLOBODA TUZLA