Uhapšen hrvatski trener i srpski menadžer

U velikoj policijskoj akciji u Belgiji, uhapešno je više osoba zbog sumnje na namiještanje i pranje novca a među njima su i hrvatski trener Ivan Leko te srpski menadžer Dejan Veljković.
10.10.2018 u 13:43
leko

Federalni tužitelj Wenke Roggen potvrdio je da je Leko priveden, kao i da je izvršen pretres njegove i kuća ostalih osumnjičenika. Ukupno 44 kuće i stana širom Belgije pretreseni su u sklopu istraga.

Izvršene su premetačine u domovima članova uprava nogometnih klubova, zastupnika igrača, sudaca, advokata, knjigovođa, zlatara i novinara.

U sklopu istraga pretražene su kuće i stanovi u inozemstvu i to u Francuskoj, Luksemburgu, Cipru, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. Club Brugge potvrdio je da je jutros od 8 do 11 trajala premetačina klupskih prostorija, kao i da trener nije u klubu jer je priveden u sklopu policijske istrage.

Belgijski mediji javljaju da je istragama obuhvaćeno čak 10 prvoligaških klubova čije prostorije se pretresaju. Osim Club Bruggea, potvrđeno je da su pod istragom i ostali klubovi velike trojke: Anderlecht i Standard. Kao i Gent, Genk, Kortrijk, Lokeren i Oostende, ali i drugoligaš Mechelen.

Leko je priveden s nekoliko nogometnih sudaca, među kojima su Bart Vertenten i Sebastien Delferiere te zastupnika igrača zbog sumnje da su počinili spomenuta kaznena djela. Među privedenim agentima je i Dejan Veljković, za kojeg Belgijanci pišu da je jako blizak s Lekom još otkako je ovaj bio igrač. Tada ga je zastupao upravo Veljković.

(agencije)