Vlast u Tuzli odbila Slogu da igra na Tušnju

Vlast u Tuzli na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i direktorom Dževadom Šećerbegovićem odbila je Slogu iz Simin Hana da igra svoje utakmice na stadionu Tušanj!
14.07.2017 u 12:53
stadion

Iako se radi o Javnoj ustanovi koju finansiraju građani i porezni obveznici a između ostalih i Sloga, ovom sportskom kolektivu nije dopušteno da svoje domaće mečeva igra na Tušnju!

Iz Sloge su željeli da se što bolje adaptiraju da stadion Tušanj, s obzirom da imaju najveće ambicije i to plasman u Premijer ligu.

- Vjerujemo da će vlast u Tuzli iznaći najbolje rješenje kako bi Sloga u slučaju eventualnog plasmana u Premijer ligu svoje mečeve igrala na Tušnju jer stadion u Simin Hanu ne zadovoljava kriterije za Premijer ligu, kazali su iz Sloge.

Na čelu Sloge nalazi se bivši predsjednik Slobode Azmir Husić, koji sada namjerava realizovati sportske planove sa Slogom s obzirom da aktuelna gradska vlast u Tuzli nije željela ispuniti svoj dio obaveza u namjeri da se tuzlanski premijerligaš postavi na "zdrave noge" i vrati na staze stare slave.

pressing.ba