Vučinić igrao pod suspenzijom, Olimpicu svi bodovi iz Bijeljine?

Fudbaler Radnika iz Bijeljine Jovan Vučinić u 14. kolu Premijer lige BiH dobio je crveni karton ali je nastupio odmah u 15. kolu jučer protiv Olimpica (2:2), zbog čega bi Radnik mogao ostati bez osvojenog boda, a utakmica bi se trebala registrovati 0:3.
23.11.2014 u 09:18

Hoće li Olimpic uložiti žalbu na „slučaj Vučinić“, saznat ćemo uskoro, ali je činjenica da apsurdima u našem fudbalu nema kraja. Jer, da je Radnik kojim slučajem klub iz Federacije BiH, Vučinić u minuloj reprezentativnoj pauzi ne bi imao gdje "odraditi" suspenziju...

U Pravilniku o diciplinskim mjerama se kaže:

- Kazna zabrane igranja može biti vremenska ili za određeni broj utakmica. Vremenska kazna zabrane igranja ne može biti manja od tri mjeseca i veća od 24 (dvadesetčetiri) mjeseca, a kazna zabrane igranja određenog broja utakmica ne može biti manja od jedne utakmice i veća od 12 (dvanaest) prvenstvenih ili kup utakmica. Igrač kažnjen zabranom igranja u određenom vremenskom trajanju ne može nastupiti samo u službenim utakmicama. Igrač kažnjen zabranom igranja ne može biti u službenom zapisniku na svim utakmicama za koje je izrečena kazna zabrane igranja, niti na terenu, u sastavu vodstva kluba i na putovanju. Pod kup utakmicama, u smislu ovog Pravilnika, podrazumijevaju se utakmice za Nogometni/fudbalski kup Bosne i Hercegovine i Omladinski kup Bosne i Hercegovine. Način izdržavanja i računanja ove vrste kazne regulisan je članom 15. ovogPravilnika. Kazna zabrane igranja povlači i zabranu vršenja funkcije i obratno, piše se u Članu 13 Disciplinskog saveza BiH.

(pressing.ba)