Zmajevi se okupljaju u novom domu u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u Zenici u novom Trening centru koji je izgrađen za potrebe bh.selekcija vrijednog 10 milion KM!
01.09.2014 u 10:15

- Sve je spremno za pripreme nogometnih "Zmajeva". Ovo je prvi put da će se naša seniorska reprezentacija pripremati u svom Trening centru i imat će sigurno najbolje uslove dosad - rekao je donedavni direktor Čelika Alija Porča, a odnedavno upravnik novog Trening centra.

Igrači će imati uslove kao u najmodernijim svjetskim kampovima. Sportski poligon s dva nogometna terena, jedan s prirodnom i jedan s vještačkom travom, wellnessom, saunom, malom teretanom, spreman je za prve treninge. Nogometaši BiH u novi ciklus kvalifikacija ulaze s izmijenjenim sastavom, s obzirom na to da su se od dresa reprezentacije oprostila trojica standardnih igrača, kapiten Emir Spahić te Zvjezdan Misimović i Senijad Ibričić.

Na početku kvalifikacija selektor Safet Sušić neće moći da računa ni na povrijeđenog Seada Kolašinca, koji će pauzirati šest mjeseci. Tu je i nekoliko novih imena. Prvi put u A-reprezentaciju Sušić je pozvao Sanjina Prcića, veznog igrača francuskog Rennesa, te trojicu igrača iz Premijer lige BiH: Gorana Zakrića (Široki Brijeg), Gojka Cimirota (Sarajevo) i golmana Ratka Dujkovića (Zrinjski).

Generalnu probu uoči početka kvalifikacija nogometaši BiH imat će 4. septembra u Tuzli protiv Lihtenštajna.

Za ove susrete Sušić je pozvao 23 igrača, a očekuje dolazak 22, s obzirom na povredu Kolašinca.

Na Sušićevom spisku su:

GOLMANI: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković.

ODBRANA: Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Sejad Salihović, Ognjen Vranješ.

VEZNI: Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Haris Medunjanin, Tino Sven Sušić, Goran Zakarić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Senad Lulić, Anel Hadžić, Muhamed Bešić.

NAPAD: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Višća.

(pressing.ba)