Džeko sve bliže povratku na Otok

Prema navodima italijanskih medija Chelsea i Roma pregovaraju o transferu Edina Džeke (31) i Emersona (23) za koje je londonski klub rimskom ponudio 65 miliona eura.
19.01.2018 u 11:41
dzeko

Odavno je poznato da menadžer “plavaca“ Antonio Conte u zimskom prelaznom roku želi pojačati konkurenciju na pozicijama lijevog beka i napadača. Izgleda da je rješenje pronašao u Romi, kojoj je za dvojac ponudila 50 miliona eura.

Međutim, Roma bi prihvatila taj iznos samo u slučaju da uz određene bonuse može zaraditi još 15 miliona eura. U Chelseaju se nadaju da u konačan dogovor mogu uključiti i posudbu Romi svog rezervnog napadača Michyja Batshuayija.

Džeko je već imao priliku igrati u Premier ligi Engleske, koju je dva puta osvojio u dresu Manchester Cityja za koji je nastupao od 2011. do 2016. godine i prelaska u Romu.

Karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru, a igrao je još za češke klubove Usti nad Labem i Teplice, te za njemački Wolfsburg. Za reprezentaciju BiH, čiji je kapiten, nastupio je 89 puta i postigao 52 gola.

(AA)