EL: Pjanić i Bešić idu dalje, Bilić izbacio Liverpool

I u 1/8 finala Evropske lige gledat ćemo bh.reprezentativce Miralema Pjanića i Muhameda Bešića, koji su se plasirali u narednu fazu takmičenja sa svojom Romom odnosno Evertonom.
26.02.2015 u 22:22
roma

Nakon remija od 1:1 u Rimu, u uzvratu je Roma sa 2:1 slavila nad Feynordom, a domaćin je susret završio s dva crvena kartona, dok je naš Miralem Pjanić dobio žuti karton. Za Vučicu su zabili Ljajić i Gervinho, a za domaćina Manu.

Jedno od najvećih iznenađenja priredio je Bešiktaš koji je izbacio Liverpoola. Regularni dio meča završen je istim rezultatom ali u korist ekipe iz Istanbula, koji su slavili u 90 minuta golom rezerviste Arslana, pa su igrani produžeci gdje nije bilo golova. U penalima je Bešiktaš bio spretniji i prošao dalje.

Everton našeg Muhameda Bešića je ponovo bio uspješniji od Young Boysa i nakon pobjede u Bernu od 4:1 večeras je slavio sa 3:1 a bh.reprezentativac igrao je zadnjih pola sata.

Sevilla je opravdala epitet favorita i prošla Borussiju Monchengladbach u jako uzbudljivom meču, uostalom kao i svi drugi favoriti poput Villareala, zatim Intera, Ajaxa, Napolia... 

Rezultati:

Dinamo Moskva – Anderlecht 3:1

Zenit – PSV 3:0

Inter – Celtic 1:0

Fiorentina – Tottenham 2:0

Legia – Ajax 0:3

Borussia M'gladbach – Sevilla 2:3

Salzburg – Villareal 1:2

Dinamo Kiev - Guingamp 3:1

Athletic Bilbao-Torino 2:3

Club Brugge-Aalborg 3:0

Everton-Young Boys 3:1

Napoli-Trabzonspor 1:0

Olympiacos-Dnipro 2:2

Sporting-Wolfsburg 0:0

Feynord-Roma 1:2.

pressing.ba