EL: Pjanić pod pritiskom, Bešić opušteno

BiH večeras ima dva predstavnika u okviru Evropske lige, a Miralem Pjanić i Muhamed Bešić dočekuju revanše u različitim raspoloženjima.
26.02.2015 u 11:34
pjanke

Poslije domaćeg kiksa i remija u Rimu sa Feynordom, ekipa Rome se večeras mora iskupiti u Holandiji kako bi prošla dalje jer mizernih 1:1 iz prvog kola niko nije očekivao.

Zato je Miralem Pjanić i društvo pod velikim pritiskom jer ako ispadnu iz Evropske lige njihovi navijači im ne bi sigurno oprostili.

Za razliku od Pjanića, naš drugi reprezentativac Muhamed Bešić u revanš meč sa švcarskim Young Boysom ulazi rasterećeno i opušteno jer pobjeda od 4:1 daje im za pravo da odigraju meč bez pritiska i plasiraju se u naredno kolo. 

Od ostalih mečeva najinteresantnije bi moglo biti u Firenzi gdje će Fiorentina dočekati Tottenham. U Londonu je bilo 1:1, pa Vincenzo Montella očekuje da može nadmuriti Mauricia Pochettina. Inače Fiorentina je u posljednjih pet evropskih mečeva slavila samo jednom ,i to im sigurno ne ide u prilog obzirom da je Tottenham samo jednom poražen u isto toliko mečeva.

Inter je izborio remi u Škotskoj protiv Celtica 3:3, pa bi Robetru Manciniju i njegovoj ekipi bio dovoljan i remi bez golova, ili bilo kakva minimalna pobjeda u meču u kojem su sigurno favoriti. Zanimljivo će biti i u Baskiji gdje će Atlhetic Bilbao nakon remija u Torinu (2:2), dočekati upravo torinsku bordo momčad i tražiti prolaz dalje.

Prolasku se nada i Slaven Bilić sa Bešiktašom koji juri zaostatak iz Liverpoola od 0:1. Balotelli i društvo dolaze k sebi i ekipi iz Istanbula neće biti nimalo lahko.

Revanš mečevi šesnaestine finala:

18 sati:

Dinamo (M) - Anderlecht (0:0 ),

Zenit - PSV (1:0);

19 sati:

Bešiktaš - Liverpool (0:1),

Dinamo (K) - Guingamp (1:2),

Fiorentina - Tottenham (1:1),

Inter - Celtic (3:3),

Legia - Ajax (0:1),

Borussia (M) - Sevilla (0:1),

Salzburg - Villareal (1:2);

21:05 sati:

Athletic (B) - Torino (2:2),

Club Brugge - Aalborg (3:1),

Everton - Young Boys (4:1),

Feyenord - Roma (1:1),

Napoli - Trabzonspor (4:0),

Olympiakos - Dnipro (0:2),

Sporting - Wolfburg (0:2).

pressing.ba