Igrači Katara već zaradili po milion dolara, auta, vile...

I dok je polufinalni par Francuska i Španija sasvim očekivan drugi polufinalni duel je pravo iznenađenje, jer malo je ko očekivao da će Poljska koja je izbacila Hrvatsku i Katar koji je nadvisio Njemačku dogurati tako daleko na ovogodišnjem rukometnom Svjetskom prvenstvu.
29.01.2015 u 09:44

Čelnici Rukometnog saveza Katara htjeli su napravti mašinu - i uspjeli su. Doveli su u svoje redove pravu legiju stranaca, sa svih strana svijeta, pa oni sada čine polovinu reprezentacije, ali i okosnicu koja je izgurala selekciju do polufinala Svjetskog prvenstva.

Danijel Šarić, Goran Stojanović, Eldar Memišević, Borha Vidal, Bertran Roin, Rafael Kapot, Žarko Marković, Hasan Mambruk... Svi oni su se ujedinili kako bi Katar bio moćan, a zanimljivo je to što, iako su iz dalekih zemalja, pjevaju himnu "svoje" države zaista posvećeno.

Nezvanične informacije kažu da će bivši golman Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, te Bosne i Hercegovine Danijel Šarić i ostala družina biti nagrađeni sa po milion dolara za ovaj uspjeh, a pominju se i stanovi i skupoceni automobili.

Memišević i Šarić su za prelazak pod nacionalnu zastvu Katara već inkasirali po 200 hiljada dolara, a tamošnji rukometni savez stavio im je na raspolaganje luksuzne vile s bazenima, skupocijene automobile i, za naše uvjete, basnoslovne plaće.

(pressing.ba)