Zastava Velike Albanije stigla iz zraka, tuča i prekid u Beogradu

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je pred kraj prvog poluvremena nakon što je došlo do incidenata jer se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa albanskom zastavom.
14.10.2014 u 20:50

U trenutku kada je srpski fudbaler Stefan Mitrović uhvatio zastavu, na njega su nasrnula dvojica albanskih fudbalera u pokušaju da mu je otmu. Tada je došlo do opšte gužve na terenu, utrčalo je i nekoliko navijača, pa je sudija Martin Etkinson iz Engleske pozvao igrače u svlačionicu i prekinuo meč.

Engleski arbitar je nakon pola sata pozvao ekipe da se vrate na teren, no Albanci su to odbili traživši da se ne osjećaju bezbjedni pa su tražili da se isprazni jedna cijela tribina.

Inače, Srbija je bila bolja u uvodu utakmice, no tvrdi Albanci odolijevali su svim napadima a u nekoliko navrata i ozbiljno zaprijetili domaćinu.

Orfi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, uhapšen je večeras u VIP loži stadiona Partizana pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa albanskom zastavom posle kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije, saznaje "Blic".

(agencije)