SIPA hapsila: Povezani s krađom više od 100 vozila

SIPA je u nastavku akcije "Volan" uhapsila šest osoba, zbog organiziranog kriminala u vezi sa krađama vozila, krijumčarenjem i iznudama.
14.07.2017 u 10:51
sipa

Za uhapšene postoji osnov sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas, na području Bosne i Hercegovine, kao pripadnici grupe za organizirani kriminal, upotrebom sofisticiranih alata i opreme, krali motorna vozila. 

- Istragom je utvrđeno da su ukradena vozila odvozili i sakrivali na različite lokacije, organizirali njihovo prebacivanje preko državne granice BiH, izbjegavajući mjere carinske i granične kontrole, nakon čega su vozila ili dijelove od vozila prodavali na području Srbije, Hrvatske, Crne Gore i šire, ili ih prodavali na području BiH rastavljene u dijelovima ili cjelovito, odnosno vršili povrat ukradenih vozila vlasnicima za novac - saopćeno je iz SIPA-e.

Za uhapšene se sumnja da su povezani sa krađom više od 100 različitih motornih vozila.

- Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predate postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. Policijski službenici SIPA-e nastavljaju daljnji rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela i preduzimanju drugih potrebnih mjera, a o rezultatima navedenih aktivnosti javnost će biti blagovremeno obaviještena - rečeno je u saopćenju.

(pressing.ba)