Španski mediji opisuju šta će Pjanić donijet u igri Barce

Španski Mundo Deportivo je danas analizirao transfer Miralema Pjanić iz Juventusa u Barcelonu. Mundo piše da je Barcelona dovela organizatora igre vrhunske klase koji ima odličnu preciznost pasova sa kojima razbija protivničke linije.
04.07.2020 u 16:38
mire

Također, u tekstu se navodi da je Miralem posljednjih 11 sezona igrao u jakim klubovima i navikao je da ima odgovornost na terenu.

Prethodni treneri u Barci nisu nikako mogli naći zamjenu u određenim susretima za Busquetsa, a dolaskom Miralema taj bi problem konačano mogao biti riješen.

Pjanić bi trebao rasteretiti Busquetsa u veznom redu, ali i na neki način pomoći holandskom veznjaku De Jongu da pokaže svoj puni potencijal i kreativnost.

Upravo bi dolazak Pjanića i njegova igra na sredini terena mogla riješiti problem koji Barca ima godinama u veznom redu.

Mundo posebno ističe slobodnjake Miralema Pjanića, koji su vrhunski. Također, prednost kod našeg reprezentativca je ta što može poslati kvalitetan pas u prostor i kreirati izglednu šansu za svoje saigrače.

Barcelona duži period ima problem jer samo Lionel Messi kreira prilike, a Pjanićeve genijalne lopte bi mogle donijeti novu dimenziju u igru katalonskog kluba.

Podsjetimo, Miralem Pjanić će do kraja sezone ostati u Juventusu, a onda će se priključiti Barceloni. Bh. reprezentativac je sa Barcom potpisao ugovor do 2024. godine.

(pressing.ba)