Opel Astra predstavlja novi sportski karavan

U Frankfurtu će Opel premijerno predstaviti svoju 11. generaciju Astre kako u limuzinskoj tako i u karavanskoj verziji.
13.09.2015 u 11:33
Karavan naziva Sports Tourer temelji se na novoj laganoj arhitekturi vozila što je rezultiralo smanjenjem mase od nezanemarivih 200 kg. Jednako kao i peterovratna verzija i karavan dolazi sa motorima najnovije generacije a to znači da pričamo o okretnijem i agilnijem automobilu u odnosnu na aktualne verzije. Inače, 30% prodaje otpada na karavansku inačicu a najčešći kupci su tradicionalno tvrtke i obitelji koje teže udobnijem putovanju.
Inače, narudžba navedenog modela biti će moguća kroz nekoliko tjedana dok će isporuka ipak morati pričekati polovicu iduće godine. Spomenimo da Astra dolazi sa servisom Opel OnStar i nadograđenim multimedijalnim sustavom intelliLink koji omogućuje čitav niz mogućnosti povezivanja sa pametnim telefonima. OnStar se u Hrvatskoj planira aktivirati u drugoj polovici iduće godine, paralelno s početkom isporuke vozila, što je i logično, a sustav inače funkcionira za sada u 13 zemalja Unije.
Što se tehničkih karakteristika tiče spomenimo da nema odstupanja u dimenzijama u odnosu na aktualni model, ali unatoč tome interijer je prostraniji te nudi više prostora za prtljagu. Prostor za glavu je 2,5 cm viši a stražnja klupa putnicima daje dodatnih 2,8 cm prostora za noge. Prtljažni prostor velik je 1630 litara, što govori samo za sebe. Motori su u rasponu od 95KS do 200KS. Astra Sports Tourer će u vrhu ponude biti dostupna sa novim 1.6 litrenim ECOTEC Direct Injection Turbo motorom koji će svoju premijeru također doživjeti u Frankfurtu. Navedeni motor doživio je tehnološku renesansu, ima okretni moment od 200 Nm te usprkos izravnom ubrizgavanju razina buke je osjetno reducirana u odnosu na prethodni motor.
(index.hr)