Opel predstavio novu Astru

Opel je zbog velikog interesa javnosti ali isto tako i zbog velikog broja špijunskih fotografija odlučio stati svemu tome na kraj i službeno najaviti novu Astru, ali samo kroz tekst i sliku.
09.06.2015 u 10:46
Iz istog se da iščitati da je nova Astra malo smršavila te je i kraća 5 cm od prethodnog modela ali isto tako i lakša je za čitavih 200 kilograma. Posljedično, vozne performanse kao i potrošnja ovom redukcijom su dobili vjetar u leđa tako da je nova Astra uz to što je okretnija i osjetno ekonomičnija.
Međuosovinski razmak je kraći, automobil je 3 centimetra niži no unatoč tome automobil je prostraniji. Dakle, redukcija mase nije se desila zbog 5 cm kraće karoserije već zbog promjene materijala pri izradi, koji su lakši i čvršći u odnosu na prethodni model koji se upravo zbog mase često kritizirao.
Motori su također doživjeli renesansu. Prvi korak u modernizaciji vidljiv je u potpunom prelasku na turbo motore. Dizelaši kreću od 1.6 litrenog motora koji razvija 95 KS odnosno od 1.0 litrenog benzinca s tri cilindra koji razvija 105 KS. U ponudi je i 1.4 litreni benzinac sa 145 KS. 
Kako je službena prezentacija ovog automobila zapravo tek u rujnu, sve ostale detalje i novitete koji krase novu Astru predstavit ćemo kada za to dođe vrijeme, a do tada Vam nudimo nove službene fotografije kako biste se pobliže upoznali s onim što nas čeka.
(index)