Prešao milion milja pa dobio novi auto

Vlasnik Toyote Tundre, koji je svojim pik-ap vozilom uspio da pređe milion milja (1,6 miliona km), nagrađen je od fabrike potpuno novim automobilom iste marke.
13.05.2016 u 10:30
toyota

Amerikanac Viktor Šepard prevalio je razdaljinu od milion milja u periodu od devet godina, a godišnje je prosječno prelazio nešto više od 110 hiljada milja ili 180 hiljada km. Iako je ovolika kilometraža zaista impresivna, pik-ap je i dalje u izvanrednom stanju, sa originalnim motorom i mjenjačem, zahvaljujući prije svega redovnom održavanju.

Za 9 godina, posjetio je servis 117 puta, uglavnom zbog regularnih promjena ulja i drugih dijelova čiju zamjenu fabrika preporučuje nakon određenog broja km.

"Pik-ap je u sjajnom stanju! Osim par sitnijih oštećenja na karoseriji, izgleda kao nov. Čak i sjedišta izgledaju gotovo isto kao kada sam ga kupio", pohvalio se Šepard.

Toyota nije propustila ovakvu priliku za marketing, pa je ponosnom vlasniku kao nagradu poklonila novu Tundru. U japanskom proizvođaču kažu da će zauzvrat preuzeti stari automobil i rasklopiti ga da bi vidjeli kako su se pojedini dijelovi pokazali nakon milion milja vožnje.

(agencije)