Sportski radnici ogorčeni, novinari najavljuju proteste Savezu

Startala je M:tel Premijer lige BiH uz posebne mjere, koje nisu nikoga ostavile ravnodušnim.
02.08.2020 u 15:00
slo rad

Svoj glas već dižu sportski novinari kojih na jednoj utakmici može biti svega šest.

Strogoću Nogometnog saveza prvi je osjetio dugogodišnji fotoreporter iz Tuzle Darko Zabuš koji je odstranjen s Tušnja, neposredno pre utakmicu Slobode i Radnika. 

Zamislite fotoreportera koji utakmicu snima iz lože, odnosno, iz ptičije perspektive! To mi se nikada dosad nije dogodilo i nikada neću snimati s mjesta koje nije predviđeno za rad fotoreportera. Drugo, otjeran sam s mjesta gdje nije bilo nikoga, a upućen sam u ložu gdje je bilo dosta ljudi. Kakvu su mi organizatori tu nudili epidemiološku sigurnost? – objašnjava Zabuš.

Ovakva situacija dosta otežava i rad klupskih PR službi koje ne znaju kako i po kojim kriterijumima podijeliti akridtacije redakcijama, jer zahtjeva je znatno više od onoga što se može podijeliti.

Također, nezadovoljstvo je izrazio i trener Borca Vlado Jagodić čiji igrači koji nisu na klupi, nisu mogli s tribina gledati svoje kolege.

- Pozivam ljude koji odlučuju o mjerama da nam pomognu. Borac ima 28 igrača, a ja u zapisniku mogu da imam 20 igrača. Žao mi je ostalih koji ne mogu ni gledati utakmicu. Nije to zamjerka, nego moja želja, jer znam da i ostali treneri o tome razmišljaju. Žalosno je da u tri zone za njih nema mjesta, poručio je Jagodić.

Prema ovim mjerama utakmicama ne mogu prisustvovati ni svi članovi najužeg rukovodstva jednog kluba.

Nema sumnje kako ljudi iz Saveza svoje odluke moraju preispitati i još jednom razmotriti.

pressing.ba