U modernom tržnom centru u Banja Luci posao za 3.000 ljudi

U Banjoj Luci danas je svečano otvoren Delta Planet, najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini.
21.03.2019 u 14:20
delta planet

Kako je ranije najavljeno, u Delta Planetu bit će zaposleno 3.000 ljudi, vrijednost projekta je 70 miliona eura, a tržni centar se prostire na 60.000 kvadratnih metara. 

Banjalučanima, ali i svim drugim Bosancima i Hercegovcima, u Delta Planetu bit će ponuđene prodavnice sa više od 100 brendova. Osim švedske kompanije H&M, tu je i španska grupacija Inditex pa će posjetioci ovog tržnog centra imati priliku kupovati i u Bershki, Stradivariusu i Pull&Bearu. Posjetioci će moći kupovati u buticima Desigual, Inoma, Guess, Calvin Klein, Dexy Co, XYZ, Modiana, Plaza, Levi's, Orsay, Lindex, Ecco, Reserved, Tiffany, BS Fashion, Penti, Pertini Toy, Lacoste, Nicola's, Lee Cooper, Extreme Intimo, Springfield, U.S. Polo, Tommy Hilfiger, Tudors, Tom Tailor, Rellax, New Yorker i Fashion&Friends.

Banjalučani će moći uživati i u novom kinocentru površine 1.500 kvadratnih metara sa šest kinosala. Naravno, kao i u svakom tržnom centru, tu će se naći i banke, apoteke, supermarket, praonica za automobile, parking sa skoro 1.000 parking mjesta i restorani.

(pressing.ba)