Vučićeva policija uhapsila novinarku zbog izvještavanja o virusu

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić, koja je puštena iz pritvora nakon što joj je određeno zadražavanje od 48 sati pod optužbama za širenje panike i izazivanja nereda, izajvila je da nije ni trenutka zažalila zbog pisanja teksta o Kliničkom centru Vojvodine.
02.04.2020 u 12:48
ana lalic

"Uvjerena sam da radimo pravu stvar, a to vidim i po reakcijama medicinara iz cijele Vojvodine nakon što je pušten tekst na portal", rekla je Ana za Nova.rs, nakon puštanja iz pritvora.

Podsjetimo, policija je u srijedu uveče privela novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine (KCV) obavijestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Ana Lalić je, između ostalog, u tekstu navela da KCV ima problem sa "hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vrijeme pandemije".

"Njih šestoro je došlo u stan, djelovalo je prilično strašno. Pretresli su sve, svaki dio stana, kao i automobil. Zaplijenili su mi telefone i laptop, koji se još nalaze kod policije", rekla je Ana Lalić.

Ona kaže da su joj sinoć u policiji uzimali izjavu do dva ujutru, nakon čega su je odveli u ćeliju "koja je bila toliko prljava, da je morala da je dezinfikuje alkoholom".

"Cijelu noć sam presjedila na ivici kreveta. Ujutru su me opet saslušali i pustili. Neki od njih su mi se privatno izvinjavali, vidjelo se da im je neprijatno”, kaže Ana Lalić i dodaje da su se policajci i tužilac prema njoj ponašali korektno.

Podvlači da za sve što je napisala u tekstu postoje svjedoci, kao i da je poslala pitanja Kliničkom centru Vojvodine i pokrajinskom Sekretarijatu za zdravstvo na zvanične e-mail adrese. Zvala je više puta i PR- KCV, koji se nije javljao na telefon.

"Čim je tekst objavljen na portalu, počele su da mi stižu reakcije od medicinara i njihovih porodica preko prijatelja i poznanika, uz tvrdnje da je još gore nego što sam pisala, javljala se i žena iz Kikinde koja je zabrinuta za kćerku koja radi u KCV. Sve te poruke su u mom telefonu, i policija i tužilaštvo mogu da ih vide", rekla je Ana Lalić.

(N1)