Šest godina skrivao tijelo majke i podizao njenu penziju

Ljubljanska policija privela je 67.godišnjeg muškarca koji je šest godina skrivao tijelo majke i podizao njenu penziju.
23.11.2020 u 14:01
ljubljana

Njega je policiji prijavila rodbina kojoj je postalo sumnjivo što njihov rođak zabranjuje svaki kontakt sa njegovom majkom.

Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti.

Osumnjičenik je cijelo vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji. Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhićenog, naveli da se sumnjiči za kazneno djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare, prenosi Hina.

Policija nastavlja s prikupljanjem informacija i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana. Kako navodi televzijska postaja POP-TV, neslužbeno se saznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je tvrdio kako ona s njima ne želi komunicirati, a u međuvremenu je redovno podizao njenu penziju.

(agencije)