Živinice dobivaju fabriku od 20 miliona maraka

U poslovnoj zoni Ciljuge II u Živinicama u toku je izgradnja nove fabrike vrijedne preko 20 miliona konvertibilnih maraka.
26.08.2022 u 15:41
disk zivinice

Naime, domaća firma DISK Živinice investirat će preko 20 miliona konvertibilnih maraka u novu fabriku za proizvodnju poliuretanskih termoizolacionih panela u Gradu Živinice.

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića podrška Gradske uprave Živinice svakom investitoru koji želi otvarati proizvodne pogone na području Grada Živinice jedan je od prioritetnih ciljeva Gradske uprave Živinice

Riječ je o domaćoj firmi koja posluje u Gradu Živinice već 26 godina. Od osnivanja do danas firma je u stalnom porastu proizvodnje i poslovnih rezultata. Firma Disk je danas specijalizovana za trgovinu građevinskim materijalima, proizvodnju limenih krovova i fasada i među vodećim je kompanijama u toj djelatnosti.

Završetak radova i otvaranje nove fabrike, prema riječima direktora firme DISK Zijada Selimovića, planirani su za početak 2023. godine. Otvaranjem nove fabrike otvorit će se nova radna mjesta za upošljavanje radnika.

Naime, administracija Grada Živinice na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem je u proteklih šest godina, razrađenim strateškim planiranjem, reformom uprave i pametnom politikom ulaganja omogućila stranim i domaćim investitorima ambijent za poslovanje u Gradu Živinice.

Uređenje poslovne zone i smanjena cijena rente po izgrađenoj poslovnoj jedinici, te dobijanje BFC certifikata, dovelo je do toga da se Grad Živinice svrsta u najpovoljnije destinacije za ulaganje u odnosu na sve druge lokalne zajednice na području Federacije Bosne i Hercegovine