Bošnjaci ZA, Hrvati i Srbi protiv pomijeranja plaćanja PDV-a

Prijedlog dopune Zakona o PDV-u, čiji je predlagač Denis Zvizdić, poslanik u Predstavničkom domu BiH danas nije dobio potrebnu većinu na sjednici Doma naroda BiH.
28.05.2020 u 15:34
dom naroda

Podsjetimo, Zvizdić je predložio da se privrednicima izađe u susret i da se PDV sa 10.u mjesecu pomjeri plaćanje na kraj mjeseca.

Međutim, ovaj prijedlog nije dobio potrebnu većinu.

Klub Srba je sa četiri glasa glasao protiv, dok je Mladen Bosić ostao suzdržan, nije glasao. HDZ je takođe sa četiti glasa glasao protiv, dok je Zlatko Miletić glasao 'za', kao i Klub Bošnjaka koji je takođše glasao 'za' Prijedlog dopune Zakona o PDV-u.

Denis Zvizdić, član Kolegija Predstanvičkog doma BiH i predlagač kazao je danas da ovaj prijedlog zakona ima visok stepen hitnosti i on predstavlja jednu od rijetkih mjera institucija BiH za suzbijanje ekonomskih posljedica pandemije. "Poređenja radi Republika Hrvatska je još u četvrtom mjesecu usvojila izmjene kojim se pomjera plaćanje poreza za sve privrednike, a isto je uradila i Vlada Srbije koja je dala poreske olakšice privrednicima, i neophodno je da vlast poduzme mjere kako bi se pomoglo privrednim subjektima da sačuvaju privredne tokove i radna mjesta“, kazao je Zvizdić.

pressing.ba