Istukli kćerku zbog momka, pa ih Francuzi protjerali u Bosnu

Francuska je protjerala porodicu iz BiH, koja je pretukla i obrijala kćerki kosu koja je željela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
24.10.2020 u 19:28
policija

Ministarstvo je saopštilo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu jutros deportovano u Sarajevo.

"Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovesti", pojasnili su iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da će se o maloljetnoj djevojci brinuti socijalne službe i ona će, kada bude pounoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj. Granična policija BiH je saopštila da je danas iz Francuske deportovano šest državljana BiH.

"Posebno organizovanim letom sletjeli su na Međunarodni aerodrom Sarajevo oko 12:50, u pratnji francuske policije", navodi se u saopštenju.

Nakon obavljene granične kontrole, njima je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Francuski mediji su u avgustu izvjestili da je porodica pretukla sedamnaestogodišnju djevojku, muslimanku iz BiH, te da su je ošišali do glave, jer je željela da se uda za dvadesetogodišnjeg Srbina.

(agencije)