Je li Ronaldo završio sa MU?

Erik ten Hag, menadžer Mančester Junajteda, potvrdio je uoči gostovanja Čelsiju da je Kristijano Ronaldo odbio da uđe u igru na meču sa Totenhemom.
21.10.2022 u 15:23

Portugalac je napustio stadion u srijedu uveče u 89. minutu, nije ostao da se saigračima proslavi pobjedu nad "pijevcima" od 2:0. Nizozemca su pitali da li je tačno da je Ronaldo odbio da uđe u igri i o čemu su razgovarali u četvrtak, kada je klub odlučio da kazni Ronalda i odstrani ga iz ekipe za gostovanje u Londonu. Pomenut je i ljetošnji incident kada je Kristijano takođe napustio prijateljsku utakmicu protiv Rajo Valjekana, prije završetka. "Da, odbio je da uđe. Ako pitate šta smo pričali, to ostaje između Ronalda i mene.

Saopštenje kluba je veoma jasno. On ostaje važan dio tima. Ja sam menadžer, odgovoran sam za kulturu ovde i moram da uspostavim određene standarde i vrijednosti, kao i da ih kontrolišem. U timu, imamo te vrijednosti i ja ih kontrolišem. Poslije Valjekana, rekao sam mu da je to neprihvatljivo, ali ne samo njemu, već svima. Ovo je bio drugi put, a za to postoje posljedice. Nedostajaće nam sutra. To je minus za postavu, ali ovo je bilo važno zbog navika i mentaliteta u grupi, sad moramo da se koncentrišemo na meč sa Čelsijem, to je važno", kaže Ten Hag.

Njegovo obraćanje se pretvorilo u odgovaranje na pitanja o Ronaldu. "Imaće vremena da razmisli o svemu, ali to važi i za sve druge, rekao sam na početku sezone, sljedeći put će biti konsekvenci. U suprotnom, kad živite zajedno i igrate, fudbal je sport u kom morate da ispunite određene standarde. A ja moram da ih kontrolišem", dodao je Ten Hag. Na pitanje, da li će sve što se desilo biti na neki način smetnja za cijeli klub, Erik je rekao da su to stvari koje se povremeno dešavaju.

"To je dio toga da se bavite vrhunskim fudbalom. Uvijek su tu glasine, neka buka, ali vi morate da se koncentrišete". Čelsi ima bod više, pod komandom Grema Potera, nisu primili gol na pet mečeva zaredom i jasno je koliko će zadatak Junajteda biti težak. "Razumijem da se svi interesuju oko Ronalda, ali ovde se radi i o meču sa Čelsijem, imamo veliku utakmicu, moj fokus je na tome, koncentracija stručnog tima i igrača je na utakmici. Moramo da pobijedimo i da odigramo najbolje što možemo. Za mene, nikad nije problem što igramo na strani. Teren je istih dimenzija, igra 11 protiv 11, tu je sudija, a mi inače mnogo podrške navijača. Osjećamo da smo u snažnoj poziciji", poručio je Ten Hag.