Uhapšene djevojke priznale da se bave prostitucijom

Dvije od šest djevojaka, koje su protekle noći zatečene u lokalu "Caribic Dance", u sklopu hotela "Ćetojević" u Banjaluci, priznale su da su novac u gotovini, koji je kod njih pronađen, zaradile prostitucijom, potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".
23.01.2021 u 19:01
prostitucija

U objektu je, kako navode naši sagovornici, zatečeno šest djevojaka, koje su inače radile kao plesačice, od čega su dvije Banjalučanke, a preostale četiri iz Srbije, s tim što nisu prijavile boravak u Banjaluci. Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su protekle noći realizivali akciju "Dolar", a koja je usmjerena na otkrivanje prostitucije i zloupotrebe droge.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je policija u ovaj objekat ušla oko 23.15 časova, te je utvrđeno da je radio uprkos odlukama po kojoj može raditi do 22 sata. Unutra je zatečeno oko 20 gostiju i svi su legitimisani. "U objektu su zatečena četiri državljanina Slovenije, koji su testirani na droge, i tri su bila pozitivna na kokain, a kod jednog lica je pronađen kokain", ističu sagovornici "Nezavisnih".

Kako dodaju naši izvori, uhapšeno je 11 lica, a među njima i vlasnik lokala Lari Živković iz Prnjavora. "Uhapšene su i Adna M. i Nina Š. iz Banjaluke, te Marta V, Ana S, Zvezdana D. i Nina K. iz Srbije", kažu naši sagovornici. Isti izvori, upućeni u istragu, dodaju da je uhapšen i Bernard Ć, državljanin Slovenije, te da je kod njega pronađen kokain. "Uhapšen je i državljanin Slovenije Alen D, koji je izdržavao zatvorsku kaznu od tri godine za drogu. Pao je i Mirhad F, državljanin Slovenije i BiH.

On je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Među uhapšenima je i Miroslav S, inače državljanin Slovenije, koji je hapšen u Italiji zbog droge", kažu naši sagovornici. Naši izvori dodaju da je Lari Živković, vlasnik lokala "Caribic Dance", osumnjičen za navođenje na prostituciju, te nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, s obzirom da je objekat radio nakon 22 časa. Djevojke koje su uhapšene osumnjičene su da su za novac pružale seksualne usluge u ugostiteljskom objektu. Iz banjalučke policije saopšteno je da su aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku.

"U toku je kriminalistička obrada lica i rad na dokumentovanju navedenog predmeta", saopštila je Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka.

(NN)