Živinice: Austrijanci otvaraju 100 radnih mjesta

Austrijska firma ELIN Motoren GmbH početkom jula u industrijskoj zoni Maline u Živinicama planira otvaranje proizvodnog pogona, a predviđeno je zapošljavanje do 100 radnika.
20.04.2015 u 08:59
tn traction motor

Tim povodom održan je sastanka investitora i načelnika općine Živinice Asima Aljića. Stefan Wiery, direktor ELIN Motoren GmbH, i Sandra Suljić, menadžer administracije za firmu ELIN Motors Bosnia, upoznali su načelnika i njegove saradnike o trenutnim aktivnostima za početak proizvodnje u poslovnoj zoni Maline.

Prema njihovim riječima, proizvodnja treba početi u prvoj sedmici jula, i biće potrebno od 80 do 100 radnika koji će raditi u proizvodnji. Oni planiraju dugoročno investiranje u Živinicama, a  planirano je i postupno proširenje proizvodnje.

Na sastanku su prezentovane i poslovne aktivnosti firme ELIN Motoren GmbH. Investitori su istaknuli da su trenutno u fazi kupovine proizvodne hale u poslovnoj zoni Maline.

“Jako smo zadovoljni trenutnom situacijom i podrškom koju primamo od Općine Živinice i ovim putem želim da se zahvalimo općinskom načelniku Asimu Aljiću i njegovim saradnicima na dosadašnjoj susretljivosti, nadam se da će tako i ostati”, rekla je Suljić.

Aljić je istakao veliko zadovoljstvo zbog investiranja u Općini Živinice, te dodao da će općinska administracija u okviru svojih nadležnosti nastaviti pružati podršku u realizaciji početka proizvodnje firmi ELIN Motors Bosnia, kao i sličnim projektima koji osiguravaju nova radna mjesta i zapošljavanje.

“Ono što nas posebno raduje je da će firma ELIN Motors Bosnia već na ljeto zaposliti skoro 100 novih radnika, mi smo tražili od njih da budu sa područja naše općine pa se nadamo se da će nam udovoljiti. Uglavnom se radi o elektro monterima, mašinske odnosno elektro struke”, istakao je Aljić.

(SB)