Amerikanci oduševljeni momkom iz Podrinja

Dvadesetsedmogodišnji Fejzulah Fuji Avdić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama stavljen je na Forbesovu listu najutjecajnijih ljudi na svijetu mlađih od 30 godina za 2019. godinu.
15.11.2018 u 19:21
fejzulah

Fejzulah “Fuji” Avdić je stigao u Ameriku kada je imao sedam godina kao izbjeglica iz naše zemlje, a dvadeset godina kasnije proglašen je za jednog od mladih lidera na koje posebno treba obratiti pažnju u narednim godinama.

"Za ovakav uspjeh uvijek je zaslužan veliki trud jednog tima i zahtijevao je naporan rad i zalaganje svih, od onih koji su tu još od početka, do nedavno zaposlenih ili onih koji su prešli na druga mjesta", kazao je Avdić koji podružnicu firme ima i u Sarajevu.

Očekuje se da će Avdićeva kompanija Stryker Logistics, koja se bavi logističkom podrškom i brokerstvom, sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Kentucky, u Bowling Greenu, premašiti zaradu od 15 miliona dolara ove godine. Magazin Entrepreneur je također, ove godine, imenovao ovu kompaniju za jednu od najboljih američkih poduzetničkih kompanija.

"Mnogo sam ponosan na sve svoje kolege i radnike i zadovoljstvo mi je što i sami mogu uživati u uspjehu gdje se prepoznaje njihov težak rad i zalaganje, jer oni to svi zaslužuju. Također, moj najvažniji tim je moja porodica bez čije podrške bih bio potpuno izgubljen u ovom svijetu."

Pored poslovnih uspjeha, Fejzulah Avdić u privatnom životu radost dijeli sa suprugom Anelom i kćerkama Naylu i Aminu.

(RS)