Avio-kompanije traže radnike u BiH

Vazduhoplovna kompanija Emirates iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog povećanog broja letova ponovno u BiH organizira Dane otvorenih vrata za prijam novih članova kabinskog osoblja diljem BiH.

11.04.2019 u 14:35
stjuardesa

Nakon Sarajeva, ova velika avio-kompanija, koja već nekoliko godina po anketama putnika nosi epitet najbolje zrakoplovne kompanije u svijetu, Dane otvorenih vrata organizira u Mostaru 21. aprila ove godine u prostorijama hotela Mostar. Uslovi za prijam kabinskog osoblja, kako piše na njihovim službenim stranicama, jesu da imate najmanje 21 godinu u trenutku pridruživanja, doseg ruke od 212 cm dok stojite na prstima, minimalnu visinu 160 cm, da dobro poznajete engleski jezik i u pismu i u govoru, da nemate vidljivih tetovaža dok ste u odori kabinskog osoblja Emiratesa, a kozmetičke i zavojne obloge nisu dopuštene, te da imate uredan zdravstven karton i odgovarajući indeks tjelesne mase.

Ove nove pozicije, za koje se mogu javiti i žene i muškarci, rezultat su kontinuiranog rasta aviokompanije Emirates, uključujući i nedavno proširenje svjetske mreže destinacija te uvođenje novih aviona u flotu. Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit paket koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupnju i različite aktivnosti u slobodno vrijeme za vrijeme boravka u Dubaiju.

Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija, na koje pravo imaju svi zaposlenici, ali i članovi porodice te prijatelji. Države bivše Jugoslavije omiljene su destinacije u kojima direkcija Emiratesa traži kabinsko osoblje. Osim kabinskog osoblja, u BiH se traže i piloti, a lani je zrakoplovna tvrtka Wizz Air u BiH za svoj kadetski program tražila osobe koje žele postati piloti.

Kandidati koji uspješno upišu i završe program dobit će licenciju za zrakoplovni prijevoz i ugovor s Wizz Airom. Kandidati moraju imati najmanje 18 godina, srednju ili visoku stručnu spremu i EASA medicinski certifikat prve klase. Tokom natječaja budući piloti će biti obučavani prema standardima Wizz Aira.

Domaća avio-kompanija FlyBosnia, koja je još u fazi priprema za prvi let, prije nekoliko dana raspisala je natječaj za posao pilota i kabinsko osoblje. Tvrtka je objavila oglas za kapetane (glavne pilote) i prve časnike (kopilote). U oglasu piše kako se traži iskustvo od 500 sati leta u zrakoplovu tipa A320, odnosno minimalno 4000 sati leta za poziciju kapetana i 1000 sati za poziciju prvog časnika.

(VL)