Bh.firma dobila posao od 41 milion eura u Crnoj Gori

Bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt u vlasništvu poduzetnika Hameda Ramića dala je najpovoljniju ponudu za projekt rekonstrukcije 14 kilometara trase na relaciji Lubnice Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin) u Crnoj Gori, i nalazi se pred zaključivanjem ugovora vrijednog 41 miliona eura.
25.05.2016 u 19:43
euro asfalt

Otvaranje ponuda upriličeno je jučer u Podgorici. Na 14 kilometara dugoj trasi predviđena je i gradnja tunela Klisura, ukupne dužine tri kilometra, jednoga mosta te saobraćajne opreme i signalizacije. 

Vrijednost ovog ugovora je 41 milion eura. Euro-Asfaltova ponuda bila je povoljnija od kompanija iz BiH, Kine, Albanije i Turske. 

Takođe, iz BiH je bila i ponuda kompanije Integral Inžinjering iz Laktaša. 

Potvrdu ove informacije pokušali smo dobiti u Euro-Asfaltu, gdje je rečeno da ne žele komentirati ništa dok se nakon evaluacije ponuda ne donese zvanična odluka o pobjedniku tendera. 

Mjesec dana ranije, Družba za autoceste Republike Slovenije u Ljubljani potpisala je ugovor s Euro Asfaltom vrijedan 110 miliona KM, piše Sloboda Bosna. 

Riječ je o izgradnji autoceste Draženci – Gruškovje (prema graničnom prelazu ka Hrvatskoj), u dužini 5.77 kilometara. Projekt podrazumijeva izgradnju trase, uređenje platoa graničnog prelaza MMP Gruškovje, priključak Zakl, uređenje platoa za postavljanje silosa, saniranje devijacija kategorizovanih i nekategorizovanih cesta, zaštitu protiv buke, komunalno uređenje… 

Projektom je predviđena i izgradnja jednog tunela, tri nadvožnjaka, jednog podvožnjaka, osam mostova, 14 prepusta te 19 potpornih zidova. 

Euro-Asfalt je u augustu prošle godine potpisao ugovor vrijedan 15 miliona maraka koji podrazumijeva izgradnju poddionice AC Draženci MMP Gruškovje, IIB etapa – SKLOP 2. 

Ugovor je ispred DARS-a potpisao predsjednik Uprave dr Tomaž Vidic, koji je tom prilikom čestitao Euro-Asfaltu i iskazao nadu da će ugovor biti ispoštovan u svim njegovim tačkama. 

Rok za okončanje građevinskih radova je 32 mjeseca, dok je rok za izgradnju tunela 20 mjeseci.

(SB)